Klaaromteklussen.nl Klaaromteklussen.nl
Dé site met alle klushuizen!

Omschrijving

Gelegen aan de Smedestraat, in het centrum van de sfeervolle binnenstad van Elburg, wordt te koop aangeboden deze ROYALE HALFVRIJSTAANDE WONING met aangebouwde keuken, bijkeuken en sanitaire ruimtes, tuin / plaats op het zuiden, vrijstaande houten berging en achterom! In de jaren zeventig is het pand verbouwd tot de huidige situatie.

Deze voormalige stadsboerderij heeft een heel aantal zeer positieve kenmerken voor een stadswoning:

- tuin op het zuiden;
- privacy in de tuin;
- een achterom;
- ruime vrijstaande houten schuur in de tuin;
- mogelijkheden voor 2 slaapkamers (nu 3 aanwezig) op de eerste verdieping en evt. ook een badkamer op de eerste verdieping en 2 slaapkamers op de zolder;
- woning met veel gebruiksoppervlakte (circa 130 m2) en circa 425 m3 inhoud;
- stoep voor de woning;
- ruime hal / gang;
- ruime en lichte woonkamer;

Bij elkaar zijn dit veel positieve punten die woningen in de stad zelden hebben. Dit maakt deze woning tot een gewild object. De woning verkeerd daarentegen in een goede, maar gedateerde staat. We kunnen ons daarom voorstellen dat de gemiddelde koper het nodige aan de woning wenst te doen om deze aan te passen aan de eisen der tijd. Omdat er veel ruimte in de woning zit, is het zeker een huis waar je voor langere tijd kunt wonen! Een mooie verbouwing dan ook meer dan waard!

Het pand beschikt over een Rijksmonumentale status en de woning valt ook onder het beschermde stadsgezicht van de binnenstad Elburg.
De constructie van het pand ziet er goed uit. Deze zijn op veel plekken weg getimmerd / afgetimmerd, maar deze kunnen heel mooi in oude staat worden hersteld, zodat ze weer mooi in het zicht worden gebracht. Dat soort aanpassingen / verbouwingen geeft het pand een enorme meerwaarde.


Indeling:
Begane grond:
Entree, ruime hal/gang, garderobe-nis, toegang tot kelder / provisieruimte, meterkast, ruime doorzon woonkamer. Straatgerichte zitkamer, tuingerichte eetkamer, ruime provisie/voorraad kast, deur met trapportaal naar verdieping. Aangebouwde keuken voorzien van nette aanbouwkeuken v.v. inbouw gas kookplaat, opstelplaats wasmachine, doorgang naar de bijkeuken / berging, vaste kast, toiletruimte, badkamer met douchehoek en wastafelcombinatie.
Achterdeur vanuit de bijkeuken naar de tuin.

Tuin:
Ruime en privacy-volle achtertuin van circa 3,50 meter breed bij 10 meter diep, grote vrijstaande houten schuur in de achtertuin van circa 2,50 meter bij 4 meter, achterom via achterpad naar de Westerwalstraat.
De achtertuin is gelegen op het zuid-westen.

Voor de woning is er een ruim trottoir.


Eerste verdieping:
Overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde v.v. vaste kasten, twee slaapkamers aan de achterzijde.

Vliering / zolder:
Vlizotrap vanaf één van de achterste slaapkamers naar de forse zolderverdieping. Deze zolder is wel 4 meter hoog en heeft een vloeroppervlakte van circa 40 m2.
Het behoort tot de mogelijkheden om een vaste trap naar de zolder te maken en hier twee slaapkamers te realiseren!


Verwarming en warm water:
De woning wordt verwarmd door middel van gaskachels. Het warm water komt via een badgeiser (in de keuken).


Kortom: een bijzonder ruime woning met veel mogelijkheden en pluspunten. Ideaal voor mensen met gouden handjes!Wil je de woning graag van binnen bekijken? Plan gerust een bezichtiging in met één van onze makelaars. We laten je graag kennis maken met de kansen en mogelijkheden va dit object!

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Smedestraat 16
Stad Elburg
Wijk Elburg
Ligging In centrum
Woningtype Woonhuis
Bouwjaar 1850
Woonoppervlakte 100m2
Kamers 4
Slaapkamers 3
Badkamers 1
Tuin achtertuin
Oplevering per direct

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar Van der Linde Makelaardij
E-mailadres info@vdlindemakelaardij.nl
Telefoonnummer 0525-686063